TÜBİTAK 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Programı kapsamında girişimcilerimizden HEVI AI’ın, Acıbadem Sağlık Hizmetleri ile yürüttüğü proje destek almaya hak kazandı.

Müşteri gereksinimlerini karşılayan çözüm önerilerinin, KOBİ’ler tarafından Ar-Ge ile ticarileşebilir çıktılara dönüştürülmesini hedefleyen ve TÜBİTAK ile özel sektörün eş finansman desteği sağlayacağı, 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge  2021-1 çağrısının değerlendirme süreci tamamlandı. Program kapsamında girişimcilerimizden Hevi AI, Acıbadem Sağlık Grubu ile yürüttüğü “Akıllı Prostat Biparametrik MRG Değerlendirme Sistemi” projesi destek almak hak kazandı.

Göz tansiyonuna kalıcı çözüm üretmeyi hedefleyen girişimcilerimizden Glaucot, 12.7 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Glaucot, Alesha Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş., Geometry Yatırım Ağı ve Katalist Danışmanlık ve Yatırım A.Ş’den 12.7 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Glaucot, bu yatırımla CE sertifikası alabilmek için klinik çalışmalarını tamamlamayı planlıyor.

Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezinde COVID-19’un PCR ve Antijen testleri için yeni yöntemle geliştirilen, MyMagicon Acıbadem Altunizade ve Acıbadem Maslak Hastanesinde uygulanmaya başlandı.

Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi’nde iki yıl süren araştırma sonucu geliştirilen MyMagiCon, PCR ve antijen testleri için kişiden burundan çubukla alınan sürüntü yerine gargara ve ağız çalkalama suyu örneği alıyor. Yeni bir örnek alma yöntemi olan MyMagiCon, Acıbadem Altunizade ve Acıbadem Maslak Hastanelerinde uygulanmaya başlandı.

Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tanıl Kocagöz ve Tıp Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özge Can’ın araştırma ekibiyle birlikte geliştirdikleri MyMagiCon’un güvenilirliği bilimsel olarak kanıtlandı. Ulusal ve uluslararası patent başvurusu yapılan MyMagiCon, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

 

https://www.acibadem.edu.tr/haberler/covid19un-pcr-ve-antijen-testleri-icin-yeni-bir-ornek-alma-yontemi-olan-mymagicon-acibadem-altunizade-ve-acibadem-maslak-hastanelerinde-uygulanmaya-baslandi

Vodafone Business iş birliğinde yürütülen “Dijital Sağlık” temalı çağrımızla merkeze kabul edilen girişimciler 5G altyapısı ile ürünlerini geliştirme imkanı bulacak.

6 ay sürecek “Dijital Sağlık“ temalı çağrı dönemimizde merkeze kabul edilecek tüm girişimciler Acıbadem Üniversitesi’nin teknolojik alt yapısından ve laboratuvarlarından yararlanırken, sektörel çalışma ağına da erişim sağlayabilecekler. Ayrıca Vodafone Business’ın merkezimize kuracağı 5G alt yapısıyla ürünlerini geliştirme fırsatı yakalayacak olan girişimciler, 5G, Bulut Teknolojileri, IoT gibi dijital çözümler konularında Vodafone Business profesyonellerinden eğitim ve danışmanlıklar alma şansı yakalayacaklardır.

Kanser tanı ve tedavisinde yapay zeka çözümleri geliştiren mezun girişimimiz Virasoft, 2.5 milyon dolar yatırım aldı.

Kanser tanı ve tedavisinde yapay zeka çözümleri geliştiren girişimimiz Virasoft, Eczacıbaşı Momentum’un önderliğinde Teknoloji ve İnovasyon Fonu, DCP, TT Ventures, Acıbadem Üniversitesi, Ak Portföy Girişim Sermayesi ile birlikte Mustafa Selim Kondu, Burak Uzel, Bedi Turgut Uzel ve Fatma Fatoş Özbaş melek yatırımcılarının da katkılarıyla 2.5 milyon dolar yatırım aldı.

 

Acıbadem Üniversitesi adına süreci değerlendiren Prof. Dr. Ümit İnce: “Patolojinin dijitalleşmesi ve yapay zeka algoritmalarının tanı ve tedavi süreçlerinde yaygın olarak kullanılması alanında büyük fırsat olduğunu gördüğümüz için hem girişimi uzun zamandır bilimsel ve operasyonel imkanlar sunulması anlamında destekliyoruz hem de yatırım yapma kararı aldık.” dedi.

Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi girişimlerinden Mutlu Yaş Al İnternet Platformu, Biyotasarım merkezi birlikte düzenleyecekleri Hackathon için deneyim atölyesi kurguluyor.

Acıbadem Üniversitesi Biyotasarım Merkezi Tasarımcıları Erdi Dirilen ve Kutalp Kurt, Kuluçka Merkezi Uzmanı Gizem Kılcı, Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi girişimlerinden Mutlu Yaş Al İnternet Platformu kurucusu Fatma Akgün ve bölüm yöneticileri Canan Seyhan, Ayşegül Değirmenci, Cihan Aksakal, Acıbadem Mobil firmasından Özge Özkal, Mühendislik Kulübünden Berfin Çalkap ve Hayat Boyu Hayat Dolu Derneği Başkanı Çağla Aktaş Aytöre, Başkan Yardımcısı Aslı Haymana ve Dilek Turhan ile Hackathon öncesi hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda “Hayat Boyu Hayat Dolu Derneği”‘nin Demans Simülatörü uygulaması ile demanslı bireyin gün içinde yaşadığı güçlük ve sıkıntıları deneyimlendi.

Verimli ve keyifli bir Hackhathon katılımcıları bekliyor!